1104641
Entertainment

Uitzending Paul de Leeuw schokt rouwend Engeland

Engeland walgt van Paul de Leeuw omdat de presentator schaterlachend reageerde op een zeer smakeloze grap in zijn zaterdagshow. Ziekelijk, schrijven de Engelse kranten over de uitzending van Langs de Leeuw, waarin een parodie zat over de terroristische slachtpartij in Woolwich.

De brute moord in Woolwich op een pas 25-jarige soldaat shockeerde Engeland, maar Paul de Leeuw lacht in zijn zaterdaguitzending om wat er is gebeurd.

De Engelse kranten reageren onthutst. ,,Langs De Leeuw appeared to make light of gruesome murder in Woolwich", foetert Daily Mail. Een ziekelijk fragment, meent The Sun.

Bebloede slagersmessen

Twee acteurs, die verdacht veel lijken op de moordenaars van Lee Rigby, zwaaiden in Langs de Leeuw met bebloede slagersmessen. Een man rent gillend weg, Paul de Leeuw ligt in een deuk.

De Leeuw neemt geen enkele verantwoordelijkheid voor de sketch. Op Twitter reageert de presentator dat hij de inhoud niet kende.

@dejongeb @vlaanderenvl de kwizz is een zelfstandig item in het program waar ik inhoud ook niet van ken. Dont shoot The messenger!— pdl (@pauldeleeuw1962) 26 mei 2013