Nieuws/Entertainment
1107252
Entertainment

Ruim 4,8 miljoen kijkers voor Songfestival

Gemiddeld ruim 4,8 miljoen mensen hebben zaterdagavond gekeken naar de finale van het Eurovisiesongfestival in Malmö. Het was daarmee veruit het best bekeken programma van de avond. Toen Anouk haar ballad Birds zong, keken 5,9 miljoen mensen. Ruim 5 miljoen mensen zaten voor de buis bij de telling van de stemmen. Aan het begin van de uitzending waren er al 2,4 miljoen kijkers. Dat blijkt zondag uit cijfers van de de Stichting Kijkonderzoek (SKO).

Anouk eindigde als negende bij de liedjeswedstrijd. Denemarken won. Naar de halve finale op dinsdagavond met Anouk keken ruim 3,7 miljoen Nederlanders. De andere halve finale op donderdag trok 1,4 miljoen kijkers.

Het 20.00 uur Journaal (NOS) staat in de SKO-kijkcijferlijst van zaterdagavond op de tweede plaats (2,2 miljoen) gevolgd door het programma Op weg naar het Songfestival (ruim 2 miljoen).

Het was zaterdagavond voor het eerst in 9 jaar dat een Nederlandse inzending de finale haalde. De voorafgaande acht finales werden daarom niet geweldig bekeken; gemiddeld keken toen ruim 1 miljoen Nederlanders. In 2003 en 2004, met Nederlanders in de eindstrijd, waren respectievelijk 3,8 en 3 miljoen Nederlanders aan de buis gekluisterd.