Nieuws/Entertainment
1109685
Entertainment

Florent Luyckx weg bij 538

Florent Luyckx, directeur content bij 538Groep, verlaat het mediabedrijf.

Hij moet vertrekken als gevolg van bezuinigingen, schrijft 538-directeur Jan-Willem Brüggenwirth vandaag in een mail aan het personeel. Ook Jan-Willem Borsboom, directeur digitaal, gaat als gevolg van de bezuiniging weg bij het bedrijf.

,,Jullie weten dat het moeizaam gaat in de mediawereld, zeker ook bij radio, en dus bij ons. De advertentiemarkt voor radio is in 2012 met 6,5% gekrompen en in het eerste kwartaal van 2013 nog eens met bijna 4%", verklaart Brüggenwirth in zijn mail. ,,Voor alle duidelijkheid: we hebben het hier over twee bijzondere collega's van wie we niet graag afscheid nemen, maar de economische ontwikkelingen dwingen ons daar toe. Dat is pijnlijk maar onvermijdbaar."

Luyckx kwam in 2011 bij het radiobedrijf, dat eigendom is van John de Mol. Naast 538 was hij ook verantwoordelijk voor onder meer 538 TV, Slam FM, Slam TV en Radio 10 Gold. Luyckx was afkomstig van een reclamebureau en werkte daarvoor enkele jaren als zendercoördinator bij het publieke 3FM. Luyckx bevestigt zijn vertrek, maar wil verder niet inhoudelijk reageren.