Nieuws/Entertainment
1109853
Entertainment

Huwelijk prins Albert in zwaar weer

Waar was Monaco’s prinses Charlène op de dag waarop Nederland een nieuwe koning kreeg? De afwezigheid van prins Alberts twintig jaar jongere echtgenote  ‘wegens dringende afspraken’ leidde al tot besmuikt gefluister.

Maar blijkt zelfs ronduit beleigend nu langzaam duidelijk wordt wat voor ‘belangrijke afspraken’ dat dan wel waren… Tijdens de eedaflegging in de Nieuwe Kerk dreef de vorstin met twee knappe zwemmers in een hotelzwembad!

Volgens ingewijden moet het voor Albert ronduit vernederend zijn geweest zijn echtgenote af te melden voor de plechtigheden hier; een inhuldiging met alle Europese ‘royals’ en zelfs de kroonprinsen van Thailand en Japan. Hij moet bij de diverse ontvangsten heel wat uit te leggen hebben gehad, en besmuikt is er gelachen om de officiële reden die het Monegaskische Paleis gaf om de afwezigheid van de vorstin te verklaren.

Op 30 april, de dag waarop Nederland koning Willem-Alexander verwelkomde, verbleef Monaco’s vorstin, opvolgster van de legendarische prinses Gracia, in Hotel Oyster Box in Durban waar zij met twee knappe atleten een fotoshoot had voor het tijdschrift Marie Claire! Dat was in werkelijkheid de reden dat zij in Amsterdam verstek liet gaan. De foto’s met de Zuid-Afrikaanse zwemmers Ryk Neethling en Chad le Clos tonen zowel Charlènes presidentiële suite in het exclusieve hotel als werkopnamen van de fotosessie op het fraaie strand en bij de rood-witte vuurtoren.