Entertainment/Uitgaan
1115464227
Uitgaan

Voor de echte carnaval liefhebbers

De weersvoorspellingen voor het komende weekend zijn niet al te best, maar de gemiddelde carnavalsvierder laat zich natuurlijk niet weerhouden door een beetje kou en regen. Al is het niet te hopen dat storm Ellen nog roet in het eten gaat gooien, want dan moeten er misschien - zoals dat in de voorgaande jaren af en toe al gebeurde - wel optochten worden afgelast. Maar het feestgedruis van de carnaval barst dit weekend overal in het land (ook boven de rivieren) hoe dan ook los.

Spectaculaire optochten

Zowel op zaterdag als op zondag vinden er de meest spectaculaire optochten plaats; van Kruikenstad (Tilburg) tot Oeteldonk (Den Bosch) en van Rommelgat (Veldhoven) tot Wallepoepers (Heusden).

In Tubbergen trekt echter vanavond al de Twentse verlichte carnavalsoptocht door het centrum. Het gros van de lantaarnpalen gaat uit om de praalwagens nog beter uit te lichten.

Info: verlichtecarnavalsoptocht.nl

Topartiesten

En wie na dit weekend nog niet volledig op apegapen ligt en nog even door wil feesten, kan ook nog op diverse plekken terecht. Bezoek op maandag bijvoorbeeld het grote verbroederingsfeest op de Grote Markt in Kielegat (Breda). Of ga op dinsdag naar Gulpen waar het centrum in één bonte, zingende menigte verandert. Vanaf half twee klinkt daar het onvervalste geluid van diverse zaate hermeniekes (dweilorkesten) en vanaf 15.30 uur is er dan een programma met optredens van regionale topartiesten om samen het officiële einde van de Limburgse vasteloavend te vieren.

Voor een overzicht van alle carnavalsoptochten kunt u overigens terecht op: optochtenkalender.nl