Entertainment/Gossip
1115577897
Gossip

Boris Becker nog voor kerst overgeplaatst naar Duitse gevangenis

Het gaat voormalig tenniskampioen Boris Becker voor de wind. De veroordeelde fraudeur zal nog voor de kerst worden overgeplaatst naar een gevangenis in Duitsland. Dat betekent niet alleen maar nog meer comfort; in Duitsland zou het rechtssysteem volgens zijn advocaat ook soepeler zijn.

Het zou gaan om een versnelde regeling waarbij buitenlandse veroordeelden naar hun thuisland worden gestuurd om de druk op de Britse gevangenissen te verlichten. Gevangenen kunnen tot wel 135 dagen van hun straf afhalen als ze ermee instemmen hun straf in hun thuisland uit te zitten.

Zijn voormalige woordvoerder vertelt aan de Duitse krant Bild: „We zijn blij voor Boris dat hij in aanmerking komt voor vervroegde vrijlating en naar Duitsland kan reizen, hoewel Engeland al vele, vele jaren zijn thuis is. Ik weet zeker dat het veel voor hem en zijn familie zal betekenen om met Kerstmis herenigd te worden.”

Eind april werd Becker veroordeeld tot tweeënhalf jaar gevangenisstraf omdat hij tijdens zijn faillissement in 2017 niet al zijn bezittingen en bankrekeningen had opgegeven. Bij goed gedrag zou hij na een jaar en drie maanden vrij kunnen komen. Eerder promoveerde hij al van de ’horrorgevangenis’ van Wandsworth naar ’welzijnsgevangenis’ Huntercombe in Engeland, waar hij de afgelopen zeven maanden heeft doorgebracht.