1117574
Entertainment

Recht van Nederland terug naar wekelijks

Het doekt valt voor de dagelijkse editie van het prestigieuze SBS 6-vooravondprogramma Recht van Nederland. Het aantal kijkers is na drie weken nog steeds teleurstellend. Wel zal de wekelijkse versie van de show (gepresenteerd door Daan Nieber en Maureen du Toit) terugkeren.

,,Recht van Nederland was een goed bekeken wekelijks programma over rechtspraak in Nederland. Omdat er dagelijks zo veel gebeurt en de redactie vaak zaken moest laten liggen, werd besloten van Recht van Nederland een dagelijkse editie te maken. Helaas bleek het programma toch niet geschikt om voldoende kijkers te trekken tussen half acht en acht uur, een belangrijk tijdstip voor ons”, aldus een woordvoerster van SBS. ,,We geloven echter in de kracht van het format. Vandaar dat het als wekelijks programma zal terugkomen.”

De Telegraaf meldde eerder al dat deze week cruciaal zou zijn voor de toekomst van Recht van Nederland. Het programma scoorde in de eerste week gemiddeld 260.000 kijkers en in de tweede week 220.000. Maar de zo gewenste verbetering bleef uit: de afgelopen vier dagen keken gemiddeld 210.000 mensen.

Recht van Nederland was vanavond voor het laatst te zien. Maandag zendt SBS 6 op de vrijgekomen plek voorlopig Funniest Home Videos uit. Het programma wordt gemaakt door Flare Media, dat is opgericht door onder anderen Pieter en Nina Storms.