Entertainment/Royals
1119212681
Royals

Koningin Rania blij 50e verjaardag met gezin te kunnen vieren

De Jordaanse koningin Rania wordt maandag vijftig jaar. In een interview met weekblad Hello vertelt ze blij te zijn deze mijlpaal met haar gezin in Amman te kunnen vieren. „Ik kan op mijn verjaardag, zolang de mensen van wie ik hou dichtbij, gezond en veilig zijn, onmogelijk om meer vragen.” Daarmee is ook een wens vervuld van eerdere verjaardagen. „In het verleden heb ik altijd meer tijd gewenst met mijn man en kinderen. Tot nu toe is dat dit jaar alles wat ik heb gehad!”, aldus Rania.

De afgelopen maanden immers moest ook de Jordaanse koninklijke familie vanwege de coronacrisis voornamelijk thuis blijven. „Het was zo’n zegen om al mijn kinderen in de buurt te hebben, vooral in de maanden dat Jordanië een strenge lockdown had”, zegt Rania. In 1993 trouwde ze met de toenmalige prins Abdullah, met wie ze inmiddels vier kinderen heeft: kroonprins Hoessein (26), prinses Iman (23), prinses Salma (19) en prins Hashem (15). „Tijdens deze wereldwijde crisis zijn er dagen geweest die een leven lang leken te duren, gevolgd door maanden die in een waas voorbij vlogen.”

Vanwege de coronacrisis zijn er niet veel mogelijkheden de verjaardag royaal te vieren. Maar afgelopen week zijn nieuwe foto’s van de koningin vrijgegeven. Voor de opnamen koos ze voor een jurk van het Saoedi-Arabische designerlabel Ashi Studio. Dat bevestigde de in Parijs wonende ontwerper Mohammed Ashi aan de nieuwszender Al Arabiya.