Nieuws/Entertainment
1120870
Entertainment

Zanger Hans Vermeulen plotseling overleden

Hans Vermeulen

Hans Vermeulen

Zanger en componist Hans Vermeulen is overleden. De in de jaren negentig naar Thailand geëmigreerde zanger overleed plotseling in Ko Samui op 70-jarige leeftijd. De oorzaak van het overlijden is niet bekend.

Hans Vermeulen

Hans Vermeulen

Tineke de Nooij betuigde op Facebook haar meeleven. De radiopresentatrice is intens verdrietig dat de zanger zo ineens is overleden. „Wij kunnen niet geloven dat wij niet meer met je kunnen lachen, niet meer in de toekomst kunnen kijken en plannen kunnen maken.” De Nooij was met twee vriendinnen van de zanger toen ze het nieuws kreeg. Ze laat weten Vermeulen ontzettend te gaan missen. „We hebben allemaal zoveel van je gehouden.”

Vermeulen werd vooral bekend met zijn band Sandy Coast, die hij in 1961 oprichtte. De band scoorde hits als I See Your Face Again, Capital Punishment en True Love That's a Wonder. In de jaren zeventig ging de groep uit elkaar, om begin jaren tachtig weer een comeback te maken. Met The Eyes of Jenny scoorde Sandy Coast in 1981 voor het eerst in acht jaar weer een hit.

Rainbow Train

In 1975 richtte Vermeulen Rainbow Train op, een gelegenheidsformatie waarin hij met onder anderen zijn toenmalige echtgenote Dianne Marchal zong. Ook werkte de Voorburger als producer voor zangeressen als Margriet Eshuijs en Anita Meyer. Voor Meyer schreef hij in 1976 de nummer 1-hit The Alternative Way, waarop hij ook meezong.

Vermeulen ontving onder meer een Gouden Harp en een Edison en is sinds zijn emigratie in Ko Samui op Thailand blijven wonen. Daar hertrouwde Vermeulen met de Thaise zangeres Jariya Chatsuwan. Af en toe kwam hij nog naar Nederland om op te treden.