Nieuws/Entertainment
1121738
Entertainment

Antje Monteiro: 'Onzekerheid voogdij eindelijk voorbij'

Na een jarenlange juridische strijd, kan Antje Monteiro (43) opgelucht ademhalen. Haar 70-jarige moeder heeft officieel de voogdij gekregen over de drie kinderen van haar in 2007 overleden dochter Marina. Antje, die de opvoeding van haar nichtjes samen met haar moeder deelt: ,,Ik ben zo blij dat de kinderen nu eindelijk weten waar ze aan toe zijn!”  

Antje kwakkelt al weken met haar gezondheid. „Ik heb net de dokter alweer gebeld voor een antibioticakuur. Volgens mij is het keelontsteking. Iets wat voor mij als zangeres natuurlijk slecht uitkomt. Ik kan het mij niet permitteren om optredens af te zeggen. Ik heb vier meiden te onderhouden!”

„En hoewel ik dat met liefde doe, is het soms best zwaar”, geeft de musicalactrice/zangeres toe. „Ook financieel gezien. Voor mijn dochter Romy van twintig heb ik sinds de scheiding van haar Portugese vader alleen gezorgd. Zij woont sinds kort op zichzelf, honderd meter bij mij vandaan. Daar zijn drie schoolgaande meiden bij gekomen. Mijn moeder is nu officieel voogd van Laura, Lisa en Isabel, maar kan ze natuurlijk niet onderhouden van haar magere pensioentje. Dus mijn broers en ik springen bij.”

Maar ook de juridische strijd heeft de familie Truggelaar (de meisjesnaam van Antje, CB) op kosten gejaagd. „Mijn zus had geen testament, dat maakte het zo lastig. Ik raad ook iedereen aan om, hoe jong ook, de voogdij voor de kinderen te regelen. Mijn zus was nog maar 42 jaar toen ze overleed. Het had ons zo veel ellende bespaard wanneer Marina het had laten vastleggen.”

„Mijn moeder en ik vonden het het allerbelangrijkste dat Laura, Lisa en Isabel, na zo’n traumatische gebeurtenis in hun eigen omgeving bleven”, gaat Antje verder. „We hebben echt alles moeten aanvechten, tot aan de kinderbijslag aan toe. Omdat er geen contact is tussen de kinderen en de vader, was het zelfs mogelijk dat ze in een pleeggezin zouden terechtkomen. Gelukkig is die onzekerheid nu voorbij. De meiden weten eindelijk waar ze aan toe zijn.”Lees het volledige verhaal in De Telegraaf.