Nieuws/Entertainment

„Country ligt voor de hand”

Waylon wil ’fris’ nummer voor Songfestival

Waylon

Waylon

ANP Kippa

Waylon heeft nog geen enkel idee met wat voor liedje hij in mei Nederland gaat vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. De zanger wil met een nummer komen dat voor hem het beste voelt, zei hij vanavond in De Wereld Draait Door. „Om te kunnen winnen, moet je dicht bij jezelf blijven”, zegt hij.

Waylon

Waylon

ANP Kippa

De zanger heeft een heldere strategie om te winnen en dat is om te doen wat hij zelf wil. Het liedje Calm After The Storm dat hij in 2014 met Ilse de Lange op het Eurovisiesongfestival ten gehore bracht, kreeg in eerste instantie bijvoorbeeld veel kritiek. „Mensen gaven er geen knaak voor. En kijk waar we gekomen zijn.”

Het nummer en genre dat hij dit Songfestival gaat laten horen, maakt hij nog niet bekend. „Ik weet het nog niet. Country ligt wel voor de hand. Ik ga geen rare act opvoeren, het moet iets zijn waar ik me comfortabel bij voel. Maar ook wel iets waar ik mezelf mee uitdaag.” Volgens de zanger moet het in elk geval iets heel anders zijn dat het nummer dat vorig jaar won. Hij ergert zich aan het fenomeen dat een act die succesvol is, ineens veel nagedaan wordt. „Ik kom met iets fris.”

Waylon heeft inmiddels een team om zich heen gevormd, met ’superschrijvers’. „Ik ben heel veel aan het schrijven. Het zou te gek zijn als ik het zelf schrijf, maar als iemand anders het schrijft, ook prima. Ik ga erheen om Nederland te vertegenwoordigen, niet voor mijn eigen carrière.”

Lees meer over