Entertainment/Royals
1122266971
Royals

’Ed Sheeran zingt volkslied bij jubileum van de Queen’

Ed Sheeran zal tijdens de afsluitingsceremonie de jubileumfestiviteiten van koningin Elizabeth niet alleen zijn eigen hits zingen, maar ook God Save the Queen. Volgens Daily Mail is de zanger en liedjesschrijver uitgekozen om bij de zogenoemde Jubilee Pageant het volkslied voor te dragen.

Sheeran krijgt daarbij de steun van een achtergrondkoortje, met daarin onder anderen Spandau Ballet-zanger Tony Hadley, en een begeleidingsband, onder aanvoering van toetsenist Jools Holland. „Mensen die we associëren met de verschillende decennia van de regeerperiode van de koningin zullen samen met Ed Sheeran de afsluiting verzorgen”, zegt een ingewijde.

Tijdens de Jubilee Pageant wordt in de straten bij Buckingham Palace met meerdere parades gevierd dat de koningin zeventig jaar op de troon zit. Het is het laatste evenement van het jubileumweekend.

In de dagen ervoor zijn er al allerlei activiteiten. Zo is er op 4 juni een groot concert bij Buckingham Palace. Artiesten als Alicia Keys, Andrea Bocelli en de band Duran Duran treden dan op.