Nieuws/Entertainment

Geen begrafenis Herman Emmink

Herman Emmink was de gentleman van de Nederlandse presentatoren en bezocht vrijwel alle begrafenissen van zijn tijdgenoten. Maar niemand zal bij die van hem zjn... Want die komt er eenvoudig niet.

Herman Emmink, die gisteren op 86-jarige leeftijd in zijn woonplaats Laren overleed, heeft zijn lichaam namelijk ter beschikking gesteld aan de wetenschap.

Een vaste partner had hij niet, maar vrienden en collega's des te meer. Herman was allerminst eenzaam. Toch lachte het leven hem de laatste jaren minder toe dan voorheen. Na een herseninfarct waardoor hij lelijk ten val kwam, werd hij twee jaar geleden opgenomen in een verzorgingshuis. Een van de baste bezoekers was zangeres Conny Vink.

Een verdrietige Conny: "Ik ben er bij geweest toen hij stierf. Hij wilde niet meer. Het was heel vredig. Herman heeft in zijn wilsbeschikking vastgelegd dat hij zijn lichaam ter beschikking stelt aan de wetenschap", zucht Conny. "Dat betekent dat zijn stoffelijk overschot nu al is overgebracht naar een universiteit. We besluiten vandaag waar en wanneer er een herdenkingsdienst komt."

Lees meer in dagblad De Telegraaf.