1123018
Entertainment

Herman Emmink (86) overleden

Presentator en zanger Herman Emmink is zojuist op 86-jarige leeftijd in zijn woonplaats Laren overleden. Dat maakte collega en vriendin Conny Vink net bekend.

Herman Emmink staat bij de televisiekijker in het heugen gegrift als de presentator van het populaire programma Wie van de Drie. Muziekminnend Nederland zal direct het nummer Tulpen uit Amsterdam roepen bij het horen van zijn naam.

Herman Emmink, die vaak in één adem genoemd wordt met Conny Vink en Ronnie Tober, werkte vanaf 1954 als omroeper voor de VARA en de AVRO. In 1965 presenteert bij voor de AVRO zijn eerste eigen programma, Muzikaal Onthaal. Daarna volgde nog Te Gast bij Herman Emmink en natuurlijk Wie van de Drie. Met onder andere Albert Mol, Martine Bijl en Kees Brusse als bekende panelleden.

Emmink stond op 14-jarige leeftijd voor het eerst op toneel. In zijn verplichte militaire dienst-periode werkte hij als radio-omroeper voor de soldatenzender in Nederlands-Indië. Het duurde enige tijd voordat hij na zijn terugkeer naar Nederland voet aan de grond kreeg bij het AVRO’s Radiojournaal en Radio Luxemburg.

In 1992 maakte Emmink eenmalig zijn rentree als presentator van Zo vader, zo zoon bij de NCRV als vervanger van de vaste presentator Gerard van den Berg. In de 300e aflevering die werd gepresenteerd door Emmink moest geraden worden welke van de vier zonen niet de echte zoon was van Van den Berg. Als hommage aan de overleden presentator zendt Best 24 deze aflevering vanavond al uit, vooraf gegaan door een speciaal gemonteerde In Memoriam. De uitzendingen van vanavond beginnen om 21.30 uur en worden morgenmiddag om 12.15 uur herhaald.