Nieuws/Entertainment
1125195
Entertainment

Danny de Munk hoopt op wonder

Danny de Munk beleefde maandag weer een muzikaal hoogtepunt. Opnieuw zonder zijn ouders. "Dat doet pijn. Ik blijf hopen op een wonder."

Het zijn gloriedagen met een ruw randje voor Danny de Munk. De 43-jarige zanger beleeft de laatste tijd muzikaal gezien hoogtepunt na hoogtepunt maar moet daarbij nog altijd de steun van zijn ouders missen. Toch gaat hij fier voorwaarts. Het gezin verbrak niet al te lang geleden alle contact met elkaar. "Er zit nog altijd geen beweging in", zegt Danny, die een maand geleden na zijn verschijning in Op Volle Toeren van Ali B na dertig jaar met Tuig van de richel een nummer een hit scoorde. "Dat doet pijn en wil ik niet steeds oprakelen. Ik blijf hopen op een wonder."

De zanger houdt de kin omhoog en de borst vooruit. „Er zijn me zoveel mooie dingen overkomen, dat houdt de boel in balans. Zoals de voorstelling Jeugdherinneringen die ik met Henk Poort al twee keer heb gemaakt: Omroep MAX heeft de televisieregistratie gekocht en gaat het uitzenden. De opnames zijn net geweest. Bovendien sluiten Henkie en ik onze tour 29 mei af in Paradiso. Gezellig een meezingfestijn met een drankje en een dijk van een sfeer. Omdat deze voorstelling me terug laat denken aan al die mooie momenten van vroeger put ik daaruit veel kracht.”

Voortbordurend op de theatervoorstellingen werd gisteren door een ander maatje van Danny, Gerard Joling, met wie hij binnenkort voor SBS6 op zoek gaat naar potentiële volkszangers voor het programma Bloed, Zweet en Tranen – een jubileum-cd uitgereikt.

„Daarop staan twintig nummers van mij die ik hier en daar in een nieuw jasje heb gestoken. Zoals Vrienden voor het leven, de titelsong van de gelijknamige comedyserie met Ellepel en Eddepet (Mary-Lou van Steenis en Peter Lusse, VB). Die had ik ingezongen in de periode dat die de Amsterdammer in mij wegstopte en in heel braaf ABN mezelf probeerde te ontwikkelen. Maar Danny en algemeen beschaafd Nederlands bleken niet met elkaar te verenigen. Daarom heb ik dat nummer opnieuw opgenomen. En nu past het weer bij me.”