Nieuws/Entertainment
1125820
Entertainment

Zweten om kemphanen VI

De directeur en uitvoerend producent van Voetbal International staan vrijdag zwetend in de studio. Kemphanen Wilfred Genee en Johan Derksen zitten weer met elkaar om tafel.

"Dag dames en heren, hij zit er daadwerkelijk, Johan Derksen. Ja ja, nu nog afwachten hoe lang hij blijft zitten", startte Wilfred Genee Voetbal International.

Tafelheer Jan Boskamp grapte dat hij klappen zou uitdelen als het weer uit de hand zou lopen.

De kwestie waarom Derksen gisteren wegliep in het programma kwam ook weer ter sprake, de zaak rond SC Heerenveen. Genee wilde niet opnieuw een 'welles, nietes'.

Derksen zei nu dat hij gisteren niet alles tegen Genee kon zeggen omdat de zaak juridisch gevoelig ligt. Het liep bijna weer uit de hand toen ze het inhoudelijk over de kwestie hadden. "De directeur en uitvoerend producent staan hier te zweten", zei Genee.

SC Heerenveen en directeur Robert Veenstra spanden een kort geding aan tegen Voetbal International en hoofdredacteur Johan Derksen omdat ze het niet eens waren met de inhoud van een verhaal. Volgens de Friese club zijn sommige cijfers verkeerd uitgelegd.

Het kort geding is vrijdag niet doorgegaan, Derksen heeft gepraat met de betrokken partijen.

Derksen verweet Genee dat hij journalistje loopt te spelen en op basis van eenzijdige informatie verhalen van zijn redacteuren onderuit probeert te halen.

De bromsnor bleef tot het einde van de uitzending aan tafel zitten. Genee kondigde aan het maandag verder over SC Heerenveen te hebben.