Nieuws/Entertainment
1125905
Entertainment

Emile Ratelband woedend om strafeis

Emile Ratelband is des duivels om de strafeis van twaalf maanden gevangenisstraf. "Ik ben strijdlustig en zal er keihard tegenaan gaan."

Emile geeft momenteel een aantal seminairs in China. Vanuit Peking geeft hij de volgende reactie op de eis van de officier:

"Er was nooit enig bewijs in mijn zaak en dat is er nog steeds niet. Het bewijs dat het OM meent te hebben is een via via bewijs. Het is schandalig wat mij nu gebeurd."

"Volgende week woensdag houdt mijn advocaat zijn pleidooi en dan ben ik ook aanwezig. Ik heb er geen goed woord voor over. Ze hebben me zakelijk al helemaal kapot gemaakt. Ook in het buitenland ondervind ik de gevolgen er van. Ik zou een grote opdracht krijgen van de Thaise overheid, maar die hebben me gecheckt via Google. Toen ze zagen dat ik word verdacht van brandstichting, hebben ze de opdracht gelijk ingetrokken."

"Maar ondanks alles blijf ik geloven dat uiteindelijk het recht zal zegevieren en de rechter dwars door de zogenaamde bewijzen van het OM heen zal steken. Het is allemaal onzin, ik ben zo verschrikkelijk  boos. Ik zal strijden tot de laatste druppel."

Het OM heeft vanmiddag 12 maanden gevangenisstraf geëist, waarvan 6 voorwaardelijk, tegen de positiviteitsgoeroe. Hij wordt door Justitie verdacht tot een poging van brandstichting van zijn eigen huis in het Gelderse Huissen.