Nieuws/Entertainment
1126144
Entertainment

Johan Derksen loopt boos weg bij VI

Er lijkt een bom te liggen onder het succesverhaal van het tv-programma Voetbal International, dat twee jaar geleden zelfs de Televizierring won. Voor de derde keer in korte tijd vlogen presentator Wilfred Genee en Johan Derksen elkaar live op tv in de haren over de situatie bij SC Heerenveen en ditmaal liep het behoorlijk uit de hand.

Derksen raakte zo geïrriteerd, dat hij boos wegliep en leek aan te sturen op een breuk met Genee. „Je hebt het zover gekregen, dat de redacteuren van VI niet meer aan het programma willen meewerken als jij er zit. Die verslaggevers laten zich niet door die snelle vogel voor l*l zetten. Jij wil alleen maar scoren over de rug van anderen”, fulmineerde Derksen.

De hoofdredacteur van het voetbalweekblad Voetbal International verweet Genee dat hij journalistje loopt te spelen en op basis van eenzijdige informatie verhalen van zijn redacteuren onderuit probeert te halen.

Voetbal International zou aanvankelijk vandaag voor de rechtbank in Amsterdam moeten verschijnen vanwege een publicatie over SC Heerenveen. De advocaten van het weekblad en SC Heerenveen-voorzitter Robert Veenstra zijn echter overeengekomen, dat beide partijen vandaag met elkaar om de tafel gaan. Volgens Derksen gaat het om een interviewafspraak waarin Veenstra zijn kant van het verhaal kan belichten. Genee suggereerde dat het gesprek een ander karakter heeft en een verzoening tussen beide partijen tot stand moet brengen.