Nieuws/Entertainment
1128091
Entertainment

Liza Sips op dwaalspoor gezet

Actrice Liza Sips heeft een grote hekel aan list en bedrog en had het mede daarom erg moeilijk in het nieuwe Net5-programma Sabotage.

"Ik vertrouwde niemand in Sabotage. Iedereen had voor mijn gevoel een dubbele agenda en dat was voor mij erg lastig", vertelt Liza aan De Telegraaf.

"Het is een meedogenloos spel. Ik kan niet goed tegen dat achterbakse gedoe, maar dat gebeurt wel in het programma. Je krijgt een vertrouwensband met iemand, maar ondertussen ben je niet eerlijk. Dat was voor mij heel moeilijk."

In Sabotage verblijven tien bekende Nederlanders, waaronder Liza, Ben Saunders, Lange Frans, Inge de Bruijn en Jeffrey Wammes, drie weken in Thailand waar ze verschillende opdrachten moeten uitvoeren. Eén van de kandidaten is echter een saboteur en doet er alles aan om de opdrachten te laten mislukken. De overige spelers moeten proberen de saboteur te ontmaskeren terwijl de camera's alles vastleggen in de luxe villa waar zij logeren.

Jeffrey vond het vooral lastig om Inge, die hij kent uit de sportwereld, te wantrouwen. "Zij is een idool van me. Ik kijk heel erg tegen haar op, dus het was gek om haar niet op haar woord te geloven. Alle kandidaten zijn erg sterke persoonlijkheden. Het was daarom onvermijdelijk dat er woordenwisselingen ontstonden. Iedereen wilde natuurlijk ook graag winnen."

Liza en Jeffrey kijken terug op drie onvergetelijke weken. Jeffrey: "Ik vond het super leuk om mee te maken. Ik zou best nog eens aan zo'n programma mee willen doen." Liza glunderend: "Het was een fantastische tijd. Leuke collega's, een fantastische villa en simpelweg een geweldig programma. Iedereen zou moeten kijken, want je valt van de ene verbazing in de andere. Dat spanning, avontuur en reality met elkaar worden gecombineerd, maakt Sabotage anders dan andere programma's."

Sabotage is vanaf zondag 7 april wekelijks te zien op Net5.