Nieuws/Entertainment
1128288
Entertainment

Marjon van Royen geschrokken van commotie

Correspondente Marjon van Royen (55) is geschrokken van de opschudding die ontstond na haar commentaar op de dood van de Venezolaanse president Hugo Chávez.

RTV Rijnmond belde de correspondente vanwege het nieuws van het overlijden van Hugo Chávez. Van Royen kwam niet makkelijk uit haar woorden en het klonk alsof ze nog dronken was.

In de Coen & Sander Show onthult ze de avond ervoor een paar biertjes te hebben genuttigd. Ook vertelde ze te moeten wennen aan het feit dat ze nu als freelance correspondent werkt, nadat ze eerder bij de NOS werkzaam was. "Daar waren de tijden duidelijk. Nu kan je 24 uur per dag gebeld worden en daar moet ik aan wennen, dat is nieuw."

Van Royen werd om twee uur in de nacht wakker gebeld en was direct op de radio. “Ik had voordat ik ging slapen biertjes gedronken, ja. Maar ik ben 30 jaar correspondent en dit is me nooit overkomen. Alleen die ene keer, omdat ik dit dus niet gewend ben."

Drie weken geleden kwam de voormalig NOS-correspondente in het nieuws vanwege haar warrige optreden op Radio 1. Toen probeerde ze te vertellen over de reacties in Zuid-Amerika op het aftreden van de paus.

Van Royen verklaarde toen dat ze ziek was.