Nieuws/Entertainment
1130518
Entertainment

Nance uit ziekenhuis

De vlag gaat uit bij Nance Coolen. De 39-jarige presentatrice wordt elk moment ontslagen uit het ziekenhuis.

"Haar partner Pico is nu onderweg naar het Universitaire ziekenhuis om haar op te halen", vertelt goede vriend en manager Frank Halters.

Nance werd twee weken geleden met spoed geopereerd aan een nekhernia die zover opspeelde dat ze uitvalsverschijnselen kreeg.

"Haar behandelend professor doctor Peul vertelde haar nooit eerder een ader te hebben gezien die in zover stadium was verkalkt", vertelde Frank toen.

"Het prikte door het ruggenmergvlies heen en drukte op haar zenuwen. Als ze later was gekomen, had de schade groot kunnen zijn en had ze in een rolstoel terecht kunnen komen."

De ingreep die Nance onderging duurde maar liefst zeven uur. Ze hebben de hernia via haar borstkas benaderd. Daarbij hebben ze zelfs een van haar longen leeg laten lopen om meer werkruimte te creëren. De pijnen nadien waren haast ondragelijk en Nance kreeg een pomp met morfine die ze zelf mocht bedienen.

Nu is dit alles definitief verleden tijd. Nance gaat vanmiddag nog naar huis en kan eindelijk weer zoontje Robin in de armen sluiten. "Vanmorgen hebben de artsen longfoto´s gemaakt en de rest van haar organen in het bovenlichaam gecontroleerd en alles is oké", vertelt Frank.

"Nance kan haar geluk niet op. Ze had veel moeite om van huis te zijn en kan niet wachten om in alle rust de komende drie tot vier maanden aan huis te revalideren."