Nieuws/Entertainment
1134650158
Entertainment

Leontine en Marco Borsato uit elkaar

Marco Borsato en Leontine hebben een punt achter hun relatie gezet. Dit maken zij dinsdag bekend op Facebook.

In een statement op de Facebookpagina en website van de zanger valt te lezen dat zij na 22 jaar getrouwd te zijn, gaan scheiden. In het bericht staat: „Na een huwelijk van meer dan twintig jaar, hebben we met pijn in onze harten besloten om uit elkaar te gaan.”

De tekst vervolgt: „Wij zijn dankbaar voor de mooie jaren die ons samen zijn gegeven. Wij vragen iedereen om ons en de kinderen rust en privacy te geven, om dit te kunnen verwerken.”

Marco en Leontine stapten in 1998 in Venetië in het huwelijksbootje. Samen hebben ze zonen Luca (21) en Senna (18) en dochter Jada (17).

Er deden al een tijdje geruchten de ronde over een eventuele scheiding. Afgelopen jaar wist Privé te onthullen dat Borsato een affaire had met pianiste Iris Hond.

Verzoeningsvakantie

Volgens bronnen dichtbij de zanger zouden Marco en Iris ’lange tijd, zeker meer dan een jaar’ een verhouding hebben gehad en zijn er uiteindelijk lange gesprekken en zelfs een ’verzoeningsvakantie’ voor nodig geweest om Marco en Leontine afgelopen periode weer op hetzelfde spoor te krijgen. Na de verklaring op Facebook dinsdag lijkt deze aanpak niet geholpen te hebben.

Marco was in de podcast van FunX-dj Fernando Halman eind november erg openhartig. Hij erkende dat „roem, vrouwen, geld en succes soms een giftige cocktail kunnen zijn.” „Hoeveel kan je hebben en is de optelsom nog wel voldoende?” Hij erkende in het gesprek ook nooit te hebben overwogen te scheiden. „Als je elkaar in de weg zit en je bent beter af zonder dan is dat soms beter. Maar dat was bij ons nooit het geval. En de moeder die zij is voor onze kinderen en de stabiliteit die zij thuis geeft, ja dat is sterker.”

Roerige tijden

In bijna 22 jaar huwelijk maakten de Borsato’s veel mee. Zo ging The Entertainment Group, de productiemaatschappij waarvan Marco mede-eigenaar was, failliet in 2009. Tijdens een persconferentie barstte de zanger destijds in tranen uit toen hij vertelde dat hij nog nooit voor zijn verantwoordelijkheden was weggelopen en dat ook nu niet zou doen.

Borsato bleef met een miljoenenschuld zitten, maar krabbelde weer op. In juli 2011 trof het onheil hem weer, dit keer werd een poliep gevonden op zijn stembanden. Marco onderging een geslaagde operatie, ondanks dat de poliep groter bleek dan gedacht. Borsato’s gezondheid was begin 2014 weer groot nieuws, toen hij bekendmaakte getroffen te zijn door een TIA.

Vorige maand verdween de zanger uit de publiciteit. Hij maakte zijn agenda leeg omdat hij kampt met een burn-out.