Nieuws/Entertainment
1135149577
Entertainment

Dominee Gremdaat: Maak er wat van!

Maak er wat van. Dat was de raad die Dominee Gremdaat gaf tijdens zijn rechtstreeks via YouTube uitgezonden boodschap aan de Nederlanders. „En leg je erbij neer dat het maandenlang kan duren”, zei het typetje van Paul Haenen over het feit dat mensen thuis moeten blijven vanwege de coronacrisis.

„We zitten allemaal met de gebakken peren”, zei Gremdaat. „Maar je kunt ook van de rampsituatie gebruik maken om de bakens te verzetten.” Hij hoopt dat mensen de gedwongen isolatie aangrijpen om bijvoorbeeld op te ruimen, de ramen te lappen of verstoorde relaties te herstellen. „U moet ervan uitgaan dat u het met z’n tweeën de komende tijd moet zien te rooien.”

Begrip is daar heel belangrijk in. „Probeer elkaar te begrijpen, probeer het. Vol overtuiging”, zei Gremdaat. Dat kan volgens de dominee door anders naar elkaar te gaan kijken. „Ontdek andere aspecten van elkaar”, gaf hij als goede raad mee. „Probeer elkaar te verdragen en geef elkaar de ruimte.”

Zoals bij al zijn praatjes wenste Dominee Gremdaat ook nu weer zijn toehoorders een gezellig etensmaal toe met stukjes spekjes daarin.