Entertainment/Sterren
1136114866
Sterren

Boerin Bertie keurt rellen af: denk ook aan gezin minister

Boerin Bertie Steur, bekend van het programma Boer Zoekt Vrouw, begrijpt dat boeren naar het huis van stikstofminister Christianne van der Wal zijn gegaan, maar denkt ook dat dat niets oplost. „Ik snap het. In je emotie doe je dingen die niet handig zijn, maar wat hoop je te bereiken?”, zegt Bertie tegen het ANP. „Denk ook aan het gezin van diegene en hoe eng het kan zijn.”

Bertie denkt dat veel boeren weten ’hoe beangstigend het kan zijn’ om vreemde mensen op je erf te hebben. Boeren krijgen volgens haar namelijk regelmatig te maken met dierenactivisten die een onaangekondigd bezoek komen brengen, dus ze zouden beter moeten weten. „Dan denk ik: voer actie op de juiste manier. En niet zo.”

Wat precies de juiste manier is, vindt ook Bertie moeilijk om te bepalen. „Je begint je wel af te vragen hoe je Den Haag nog kan bereiken. Dit zijn wanhoopsdaden, omdat je het idee hebt dat er niet wordt geluisterd.” Zelf heeft Bertie ook gedemonstreerd, maar met een aantal trekkers langs de kant van de weg. „Er kwamen veel toeterende mensen voorbij die ons steunden en hun duim omhoog staken.”

Het blokkeren van wegen en daarmee voor gevaarlijke situaties zorgen, is dan ook zeker niet de juiste manier, aldus de boerin. „Ik begrijp de emotie, maar je treft er mensen mee die er niets aan kunnen doen.”