Nieuws/Entertainment
1138614
Entertainment

Charly Luske wil niet meer uitgescholden worden

Zanger Charly Luske heeft zijn buik vol van al het gescheld, getreiter en de felle beledigingen richting zijn persoon en gezin op social media.

Charly doet op ThePostOnline een oproep om publieke figuren meer te ontzien in de digitale wereld.

“Hoezeer ik sociale media als Twitter en Facebook ook een warm hart toedraag, wordt het tijd stil te staan bij de exponentieel groeiende keerzijde. Wat begon als een medium om digitaal sociale contacten te onderhouden, lijkt te zijn verworden tot een forum waar eenieder naar hartenlust een ander kan beledigen”, legt Luske uit.

De sensatie van het tweede seizoen van The Voice of Holland kan er niet meer tegen. “Ik ben hyperallergisch voor onbehoorlijk gedrag zonder reden. Ik baal dan ook enorm van mezelf als ik me laat verleiden tot een reactie. Het zijn vooral de beledigingen naar mijn vrouw en gezin die kwetsen. Totaal onnodig.”

“Door te reageren geef je 'digitale hooligans' een platform en de aandacht waar zo naarstig naar op zoek zijn. Erger nog: je valideert hufterig gedrag. Moeten we alle negatieve criticasters die ons uitdagen 'blocken' om daar vervolgens weer commentaar op te krijgen, omdat je als publiek figuur nu eenmaal geacht wordt alles te accepteren onder het mom: dat hoort erbij?”