Nieuws/Entertainment
1138812
Entertainment

Matthijs van Nieuwkerk stopt niet met De Wereld Leert Door

Matthijs van Nieuwkerk stopt toch niet als presentator voor De Wereld Leert Door.

Dit laat hij weten in de ochtendshow van Giel Beelen op 3FM. "Ik was heel verbaasd toen ik overal dat bericht zag staan afgelopen weekend", vertelt Matthijs over het nieuws dat hij zou stoppen als presentator voor De Wereld Leert Door. "Het zag eruit als een persbericht van de VARA, maar niemand wist van iets".

"Kloppen doet het niet", maakt Matthijs duidelijk. Het gezicht van De Wereld Draait Door presenteerde vorige week slechts één keer DWLD. Wetenschapsjournalist Diederik Jekel nam de overige dagen de presentatie van het programma op zich.

"Ik hoef niet altijd alles te presenteren, dat zou ook veel te veel van het goede worden", aldus Matthijs over het programma dat vlak voor De Wereld Draait Door wordt opgenomen. "Wij kwamen er al snel achter dat het soms niet samen gaat op een dag, dan gaat het één ten koste van het ander".

De presentator geeft verder aan enthousiast te zijn over een ´bekende´ dame die een screentest heeft gedaan. "Als de VARA ermee akkoord gaat dan zullen we de week met zijn drieën gaan verdelen".