Nieuws/Entertainment
1139148
Entertainment

Gunstige loting Anouk

Nederland heeft gunstig geloot voor het Eurovisie Songfestival. Anouk zal met haar ‘killersong’ aantreden in de eerste halve finale op dinsdag 14 mei.

Dat is zojuist bepaald op een loting in de Zweedse stad Malmö, waar het liedjesevenement dit jaar plaats vindt. In die eerste halve finale zal Nederland een van de eerste negen landen zijn die optreedt.

De loting wordt als gunstig gezien omdat de eerste halve finale 16 deelnemende landen kent. Aan de tweede halve finale, op donderdag 16 mei, doen 17 landen mee.

Daarnaast zijn voor de eerste halve finale ook landen als België, Estland en Oostenrijk geplaatst. Dat zijn landen die ons relatief gunstig gezind zijn als het om punten geven gaat.

De definitieve startposities voor de eerste en tweede halve finale worden in maart vastgesteld, niet door een loting, maar door de organiserende omroep.

Op zaterdag 18 mei vindt de finale van het Eurovisie songfestival plaats. Daarin is plaats voor 26 landen. Automatisch geplaatst zijn Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Zweden.

De tegenstanders in de eerste halve finale zijn: Denemarken, Kroatië, Oekraïne, Oostenrijk. Slovenië, Estland, Rusland, Litouwen, Servië, Ierland, Wit Rusland, Cyprus, Montenegro, België en Moldavië. Behalve deze landen, stemmen op deze avond ook het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Italië mee.