Nieuws/Entertainment
1139163
Entertainment

Ernst Daniël Smid: 'Geen gezellige Kerst'

Zanger Ernst Daniël Smid viert dit jaar voor het eerst Kerstmis zonder zijn vrouw Roos, die eerder dit jaar aan kanker overleed. 'Het is geen gezellige Kerst'.

Dat onthulde Smid in Koffietijd op tweede kerstdag. Ernst Daniël verloor in september zijn vrouw aan de gevolgen van alvleesklierkanker. Ondanks de loodzware periode vertelde hij samen met zijn gezin met goede moed het nieuwe jaar in te stappen.

"We proberen het zo snel mogelijk achter ons te laten”, zei Smid. "Er is niemand bij gebaat als we blijven pruilen. Ik heb natuurlijk een prachtig gezin, drie prachtige kinderen, een heerlijk kleinkind en een tweede op komst."

Zijn oudste dochter Lieneke (30) is zwanger van haar tweede kindje. Maar ook zijn jongste dochter Coosje (22) zorgt voor een lichtpuntje. Smid heeft erg veel zin in een theaterproductie samen met Coosje, naar aanleiding van het boek Vaders en dochters van de overleden schrijver Martin Bril. “Ik moet mijn dochter leren kennen.”

Ernst Daniël legt uit dat hij nooit veel tijd voor zijn dochter had vanwege zijn drukke werkschema. “Coosje is bijvoorbeeld verschrikkelijk gepest in haar jeugd, iets dat een beetje langs mij heen is gegaan.”