Entertainment/Royals
1139711431
Royals

Mail on Sunday mogelijk toch in hoger beroep om excuses Meghan

De Mail on Sunday plaatst voorlopig nog geen excuses op zijn voorpagina aan Meghan. De uitgever van de krant, Associated Newspaper Limited (ANL), kan onverwacht toch in beroep gaan tegen een uitspraak om dat wel te doen.

De rechter bepaalde eerder dat de Mail on Sunday op de voorpagina een verklaring moest plaatsen met verontschuldigingen aan de hertogin van Sussex. De rechter stelde vast dat de krant met de publicatie van een veelbesproken brief van Meghan aan haar vader Thomas Markle in 2018 haar privacy heeft geschonden. Ook is inbreuk gemaakt op haar auteursrecht, omdat voor de artikelen een groot en belangrijk deel van de brief werd gepubliceerd.

De uitgeverij van de Mail on Sunday heeft maandag van de rechter extra tijd gekregen, tot 6 april, om in hoger beroep te gaan. Mocht dat er komen, dan hoeft de krant voorlopig geen excuses te plaatsen.

Meghan stuurde de handgeschreven brief aan haar van haar vervreemde vader Thomas Markle na haar huwelijk in mei 2018. Daarin schreef ze onder meer dat hij haar hart in een miljoen stukjes had gebroken.