Nieuws/Entertainment
1140929
Entertainment

Troonswisseling in plaats van koninginnedag

Privé leverde het bewijs!

Evert Santegoeds, hoofdredacteur van Privé, had het al die tijd bij het juiste eind: Er komt een troonswisseling aan.

Wat Weekblad Privé afgelopen week al haarscherp in de gaten had, lijkt nu toch écht te gaan gebeuren! Het blad voorspelde in het laatste nummer dat Koninginnedag niet – zoals eerder werd voorgewend – in Amstelveen Graft-De Rijp zou worden gevierd. Maar dat een troonswissling in de Nieuwekerk plaats zal hebben.

De redactie van Privé was al opgevallen dat noch de gemeente Amstelveen, noch Graft-De Rijp was begonnen met de broodnodige voorbereidingen voor 30 april. "We beginnen er binnenkort aan", liet de Amstelveense wethouder Suzanne de Vries weten. En dat terwijl de plaats die de vorstin vorig jaar aandeed, namelijk Rhenen al een halfjaar van tevoren alle financiën en geplande festiviteiten zoetjes aan op een speciale site bekend maakte.

Pikant werd door Everts blad al gevonden dat – terwijl noch in Amstelveen noch in Graft-De Rijp iemand aanstalten maakte om Koninginnedag voor te bereiden – wel de Nieuwekerk in Amsterdam vrij was gehouden. Van 15 april tot 6 mei welteverstaan. Logischerwijs zal dát dan ook de plek zijn waar Willem Alexander wordt gekroond tot Willem IV.