Nieuws/Entertainment
1144183
Entertainment

"De koek is écht op”

Terwijl Sylvie de afgelopen dagen in Nederland druk bezig was haar toekomst met zoontje Damián (6) in Hamburg vorm te geven, zijn alle sporen van Rafael van der Vaart inmiddels vakkundig uit het luxueuze penthouse in Eppendorf verwijderd.

Schluss na de ’rode kaart’. "Maar de koek is echt op”, concludeert karakteroloog Willem Jan van de Wetering. "Sylvie zal haar verdriet verwerken door zich volop op haar carrière te storten. Rafael lijdt het meest onder de scheiding. Ineens is hij écht alleen.”

Karakteroloog Van de Wetering analyseert op basis van het enneagram wat er die bewuste oudejaarsavond gebeurde en hoe het sprookjeshuwelijk zijnde ’lang en gelukkig’ heeft kunnen mislopen. "Sylvie overvleugelde Rafael.”

Volgens Van de Wetering lag een scheiding al langere tijd op de loer. "Het karakter van Rafael laat zich vooral omschrijven als Enneagramtype 2, de Helper. Zijn behoefte aan gezelligheid is groot en hij is geneigd om zich op anderen te richten en hen te ondersteunen. Daarbij vergeet hij al snel om aan zichzelf te denken. Rafael is diep van binnen een onzekere man die vaak aan zichzelf twijfelt. Hierdoor voelt hij een sterke drang naar waardering en bewondering van Sylvie. Hij heeft een groot ego, maar toch cijfert hij zichzelf weg. Die dualiteit kenmerkt de voetballer.”

Lees meer in De Telegraaf.