Nieuws/Entertainment
1151429212
Entertainment

Hugh Jackman ontvangt Order of Australia

Hugh Jackman heeft donderdag in de Australische hoofdstad Canberra de Order of Australia in ontvangst mogen nemen. Hij kreeg de medaille uit handen van Gouverneur-Generaal David Hurley voor zijn uitmuntende werk in de kunstwereld en zijn streven om armoede te bestrijden.

Hugh kreeg om precies te zijn de Companion of the Order, dat is de hoogste prijs die iemand binnen de orde kan krijgen. Op Instagram laat hij weten erg dankbaar te zijn voor zijn medaille. „Bij deze gelegenheid word ik eraan herinnerd dat ik deze prijs eigenlijk deel met mijn ouders, broers en zussen, mijn vrienden en in het bijzonder met Deb, Oscar en Ava (zijn vrouw en kinderen, red.). Er zijn talloze leraren, coaches en mentoren die mij gedurende mijn carrière onderwezen en geïnspireerd hebben. Ik zal hen altijd dankbaar blijven.”

De Wolverine-acteur is bovendien trots om in een bijzonder rijtje mensen te komen. „Het voelt nederig om tussen zo veel geweldige Australiërs te staan die fantastische dingen hebben gedaan op zo veel verschillende vlakken. Bedankt, Gouverneur-Generaal.”