Nieuws/Entertainment
1152320899
Entertainment

Cardi B verdedigt familiediner met bijna 40 gasten

Cardi B

Cardi B

Volgers van Cardi B konden haar tweet over het Thanksgiving-diner dat zij dit jaar organiseerde niet erg waarderen. De rapper liet zondag weten dat ze 25 volwassenen en 12 kinderen op bezoek had voor de Amerikaanse feestdag.

Cardi B

Cardi B

Gezondheidsautoriteiten hadden juist opgeroepen deze Thanksgiving niet in groepen te vieren, vanwege de aanhoudende coronacrisis. Cardi kreeg dan ook een storm van kritiek over zich heen, waarin mensen zich onder meer afvroegen of de muzikant heeft nagedacht over het zorgpersoneel in haar regio, dat door dit soort acties mogelijk weer flink aan de slag moet.

Cardi reageerde later op de dag. „Sorry, mijn fout, het was niet mijn bedoeling om mensen boos te maken. Ik had alleen mijn familie op bezoek, voor het eerst in een lange tijd. Het voelde zo goed en vrolijkte me op. Ik heb heel veel geld uitgegeven zodat iedereen getest kon worden, maar het was het waard. Ik wilde hier niemand mee beledigen.”

Sommige fans namen daar genoegen mee, maar anderen wezen de rapper erop dat negatieve testen volgens het CDC, de Amerikaanse variant van het RIVM, geen vrijbrief zijn om in groepen af te spreken. De testen zijn immers een momentopname, en iemand kan het virus tussen de test en de afspraak alsnog oplopen.