Nieuws/Entertainment
1152617
Entertainment

Louis C.K. biedt excuses aan voor wangedrag

De Amerikaanse komiek Louis C.K. zegt dat beschuldigingen van seksueel wangedrag tegen hem waar zijn en dat hij spijt heeft van zijn daden. Vijf vrouwen beschuldigden hem in The New York Times van seksueel wangedrag. Drie van hen zeiden dat de komiek in hun bijzijn had gemasturbeerd.

,,Deze verhalen zijn waar'', zei hij in een verklaring per e-mail aan verschillende media. ,,Ik heb spijt van mijn acties'', voegde hij eraan toe.

,,Destijds zei ik tegen mezelf dat wat ik deed oké was, omdat ik een vrouw nooit mijn penis liet zien zonder het eerst te vragen, wat ook waar is'', schreef Louis.

,,Maar later in het leven heb ik geleerd, te laat, dat wanneer je macht hebt over een andere persoon, hen vragen om naar je piemel te kijken, geen vraag is. Het is een hachelijke situatie voor hen. De macht die ik had over deze vrouwen is dat ze me bewonderden. En ik hanteerde die macht op onverantwoordelijke wijze.''

De komiek stelt verder: ,,Het is moeilijk om met het besef te leven dat je iemand pijn hebt gedaan. Ik heb ook mijn familie, vrienden, mijn kinderen en hun moeder hiermee pijn gedaan. Ik heb tijdens mijn hele carrière mogen zeggen en vertellen wat ik wilde. Ik wil nu een stap terug doen en veel tijd nemen om te luisteren."

Hij verontschuldigde zich ook bij The Orchard-productiestudio en de medewerkers van zijn nieuwe film, I Love You, Daddy. De première van de film werd donderdag geannuleerd. De film komt voorlopig ook niet uit, werd vrijdag bekend.

Televisienetwerk FX, een onderdeel van 21st Century Fox, liet weten de banden met de komiek te verbreken. ,,Hij zal niet langer als uitvoerend producent voor ons werken of een vergoeding ontvangen voor een van de vier shows die we met hem produceerden; 'Better Things,' 'Baskets,' 'One Mississippi' en 'The Cops','' verklaarden FX Networks en FX Productions vrijdag.