Nieuws/Entertainment
1155515031
Entertainment

Ondanks plannen voor doorstart:

Luv’ stopt ermee

José Hoebee, Chimène van Oosterhout en Marga Scheide.

José Hoebee, Chimène van Oosterhout en Marga Scheide.

Het zat er al een tijdje aan te komen, maar de kogel is nu door de kerk: Luv’ gaat uit elkaar. De optredens van de meidengroep liggen al sinds november stil vanwege gezondheidsklachten van zangeres José Hoebee.

José Hoebee, Chimène van Oosterhout en Marga Scheide.

José Hoebee, Chimène van Oosterhout en Marga Scheide.

In een verklaring laat Luv’ weten dat het steeds moeten annuleren van optredens Marga, José en Chimène een dusdanig slecht gevoel gaf. „De dames zijn tot dit besluit gekomen, omdat niet duidelijk is hoelang het nog gaat duren voordat José weer op de bühne kan staan.”

Luv’ laat verder weten opgelucht te zijn door de ’zware beslissing die nu is genomen’. „José kan zich volledig focussen op haar gezondheid en herstel. Chimène gaat zich weer meer richten op presentatiewerk en Marga vertrekt naar haar geliefde Ibiza.”

De formatie trad vorige zomer voor het eerst in jaren weer op met Chimène van Oosterhout als nieuw lid.

Patricia Paay

Eind vorige maand onthulde Privé dat Marga Scheide niemand minder dan Patricia Paay had gepolst om José te vervangen, maar daar moest de polderdiva niet aan denken. Ook Patricia’s (star)zus Yvonne Keeley werd benaderd om deel uit te maken van de ooit door Hans van Hemert opgerichte succesgroep, die in de afgelopen veertig jaar in verschillende samenstelling heeft opgetreden.

Volgens Marga was er geen sprake van dat een en ander achter José’s rug om werd bekokstoofd en dat zij niet van deze actie zou hebben geweten. ,,Vorige week heb ik het José voorgelegd”, vertelde de zangeres eind januari aan Privé. „Ik heb gezegd dat wij door wilden met Luv’ en dat het na vijf maanden allemaal lang ging duren, vooral omdat niet duidelijk is wanneer José kan terugkeren. Het is allemaal heel erg zielig voor haar en we helpen waar we kunnen. Maar ook willen we een manier vinden om toch door te gaan. Ik heb daarom, hoe vervelend het allemaal ook is, open kaart gespeeld. Na vijf maanden niet te kunnen optreden vanwege haar ziekte, moeten er knopen doorgehakt worden.”

En die knoop is nu dus doormidden.