Entertainment/Gossip
115631991
Gossip

Advocaat Nick Carter: ’Beschuldigingen seksueel misbruik volledig onwaar’

Nick Carter

Nick Carter

De beschuldigingen van seksuele mishandelingen aan het adres van Nick Carter zijn „volkomen onwaar en juridisch waardeloos”, zegt zijn advocaat Michael Holtz tegen de Amerikaanse entertainmentwebsite TMZ. Carter (42) wordt door een vrouw beschuldigd die zegt in 2001, toen zij zeventien jaar oud was, seksueel mishandeld te zijn door de zanger.

Nick Carter

Nick Carter

In de aangifte van Shannon Ruth, de vrouw in kwestie, doen ook nog drie anonieme aangeefsters hun verhaal. Zij zeggen tussen 2003 en 2006 ook door Carter seksueel mishandeld te zijn. Holtz spreekt alle beschuldigingen tegen. „Mevrouw Ruth doet al een aantal jaren valse beschuldigingen over Nick en die beschuldigingen zijn in de loop van de tijd steeds veranderd”, stelt Carters advocaat. „We twijfelen er niet aan dat de rechtbank zich snel zal realiseren dat deze beschuldigingen vals zijn.

Ruth claimt seksueel misbruikt te zijn door Carter toen zij zelf zeventien jaar oud was. Volgens de vrouw nodigde de Backstreet Boys-zanger, die toen twintig jaar oud was, haar uit in zijn tourbus na een concert. Ze beweert dat hij haar alcohol toediende. Ook zou Carter Ruth hebben bevolen hem oraal te bevredigen.