Nieuws/Entertainment
115753522
Entertainment

Vader Avicii: ’We probeerden hem elke dag te overtuigen terug te komen’

Avicii (Tim Bergling)

Avicii (Tim Bergling)

Op de dag dat Tim Bergling (Avicii) 31 jaar zou zijn geworden, heeft het Amerikaanse radiostation Sirius XM een exclusief interview uitgezonden met Klas Bergling, de vader van de in 2018 overleden Zweedse dj. Hij ging onder meer in op de mentale problemen waarmee zijn zoon gedurende zijn carrière kampte.

Avicii (Tim Bergling)

Avicii (Tim Bergling)

„We probeerden hem er zo’n beetje elke dag van elk jaar van te overtuigen om terug naar Zweden te komen en bij te tanken. De muziekindustrie slokt je op en zeker met het succes dat Tim boekte. Hij reisde veel, maakte muziek en was daar destijds heel gelukkig mee, ook al was het soms zwaar. Maar als ouder zit je dan in Stockholm en wil je dat je kind rust neemt”, aldus Bergling.

De vader van Avicii sprak eerlijk over de problemen van zijn zoon. „Verderop in zijn carrière kreeg hij last van depressies en kampte hij met verslavingen. Maar hij probeerde dat niet te laten zien. We hebben twee keer aan de bel getrokken bij zijn management, omdat we ons als familie grote zorgen om hem maakten. Mensen denken soms: waarom hebben jullie niets gedaan? Geloof me, we hebben van alles geprobeerd.”

Hij vervolgt: „Tim was een volwassen persoon die zijn eigen beslissingen nam. We konden hem niet ineens opsluiten. Hij was constant onderweg en aan het produceren, waardoor er een lastige situatie ontstond. Het is te makkelijk om te zeggen dat wij hem tegen hadden moeten houden.”

Avicii maakte op 20 april 2018 een einde aan zijn leven in Muscat, Oman. Het interview met vader Klas is onderdeel van de Avicii Birthday Tribute for Mental Health Awareness, die tot 13 september wordt gehouden. Het is in de Verenigde Staten onderdeel van de National Suicide Prevention Week. Collega-dj’s als Armin van Buuren, David Guetta, Martin Garrix, Laidback Luke en Nicky Romero delen ook hun verhaal over Avicii.

Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met de hulp- en preventielijn ’Zelfmoord? Praat erover’. Tel: 0800-0113 of www.113.nl