Nieuws/Entertainment
1159870
Entertainment

'Jan Slagter bedreigde recensent Frits Bom'

Tv-recensent Frits Bom vertelt in zijn column over een aanvaring met Jan Slagter. De omroep Max-baas liet hem dreigend weten dat hij wat hem betreft nooit aan het werk zal komen bij hem en zijn Hilversumse vrienden.

Dat onthult Bom, die per 1 januari stopt met zijn recensies, in zijn column. Volgens Frits heeft Slagter een hekel aan hem, en walgt de Max-baas van zijn tv-recensies.

“Hij liet niet na mij te berichten hoe verdorven mijn aard was, mijn geestesgesteldheid ernstig labiel en bovenal mijn onverstand van televisiemaken overbedeeld.”

“Bovendien zou ik in dit genre levenslang brodeloos blijven, zo tekende hij dreigend werkelijk op, als het aan hem lag…sterker nog hij verbreedde die maatregel tot al zijn relaties, vrienden, kennissen en onderdanen uit omroepland waarvan hij zeker wist dat die er gelijk over dachten en zouden handelen en nu al opereerden.”

Volgens Bom dreigde Slagter bovendien met een proces. “Op het laatst, vorige maand nog, schakelde hij met omroepgeld de juristerij in om, onder het dreigement van een proces, te bereiken dat ik alle illustraties die betrekking hebben op MAX met terugwerkende kracht van al die jaren uit de columns zou verwijderen. Ook columns dus die er niet eens meer zijn.”

“Het ging Slagter natuurlijk eerder om de inhoud van de columns dan om de plaatjes. Een nare man. Een slecht bestuurder bovendien met als belangrijkste drift, ondanks de vele talenten in ons land (en in zijn eigen bedrijf) die hij daarmee ernstig tekort doet, vooral zichzelf op de buis te presenteren.”

Bom liet in zijn column ook weten te stoppen met zijn werk als tv- recensent. Dit zou hij wegens tijdgebrek besloten hebben. “En nu krijgt Jan toch enigszins zijn zin omdat hij onbedoeld en onwetend meelift op mijn besluit op andere gronden een eind te maken aan dit domein. Dat doet wel een beetje pijn.”