1159940
Entertainment

null

Brigitte Nijman getrouwd

Samen hebben ze anderhalve week geleden de prinsessentrouwjurk uitgezocht. De 39-jarige Brigitte Nijman is zaterdag in besloten familiekring getrouwd met ICT-er Robert Veuger, die ze pas zeven maanden geleden ontmoette. Maar het paar kan zijn geluk nu wel van de daken schreeuwen…

"Wat goed is, komt snel," zegt de nog altijd nagenietende Brigitte. "En ik heb precies de trouwdag gehad, die ik me als klein meisje had voorgesteld. Eerst al dat tot over mijn oren verliefd zijn, dan ontdekken dat het van twee kanten komt. De urenlange gesprekken, het samen een huis kopen in het Amsterdamse IJburg. En dan begin deze maand het huwelijksaanzoek…"

Brigitte moet lachen: "We hadden een hele rommelige dag achter de rug. Met boodschappen doen en opruimen toen Robert me opeens meenam naar de slaapkamer. Daar had hij allemaal kaarsjes aangestoken en ging hij op zijn knieën. De tranen liepen over mijn wangen. Het was door de intimiteit zo romantisch. Ik zei natuurlijk onmiddellijk ja. Na het verlies van mijn vader vorig jaar heb ik het gevoel dat hij vanaf zijn wolk allemaal fijne dingen op me afstuurt. Robert is er een van.

Robert en Brigitte zijn helemaal op elkaar ingespeeld en doen alles samen. Zelfs het uitzoeken van de trouwjurk. "Ik dacht eigenlijk dat ik zou trouwen in een gewoon mantelpakje of zo. In mijn werk draag ik vaak zulke prachtige kostuums en ik ben op het podium ook een paar keer getrouwd, dus ik dacht dat weinig eraan kon tippen. Maar het liep anders. Anderhalve week geleden zijn Robert en ik met onze vriend, de visagist Tom Sebastian, gaan shoppen voor het pak van Robert. We vonden een heel mooi kostuum van blauw linnen met een streepje. Om kwart over vijf liepen we daarna langs een bruidswinkel. Ik grapte: ’zullen we toch even kijken?’ Nou, ze hadden maar één jurk hangen in mijn maatje 36, want normaal komen bruidjes maanden van tevoren passen en dan is er tijd om iets helemaal op maat te maken. Tot mijn verbazing zag ik het op het hangertje al: dat was de jurk uit mijn dromen. Een prinsessenjurk die me ook nog als gegoten zat. Robert was zwaar onder de indruk. Een kwartier later stonden we giechelend over zoveel toeval weer buiten. Met jurk."

Op de trouwdag zelf waren ’s ochtends Tom Sebastian en Joke de Kruiff bij het bruidspaar thuis. "Zij zorgden ervoor dat we er perfect uitzagen. Ook al was het een bruiloft met alleen vrienden en familie erbij. We waren knap zenuwachtig. We zijn getrouwd door een hele lieve vrouwelijke ambtenaar van de burgerlijke stand en daarna gingen we naar een restaurant aan het water. Tony Neef en Rolf Koster, met wie ik vaak samen optreed, zongen er Een hart, een Ziel uit West Side Story. Joke zong een speciaal geschreven versie van Inspiratie. Lieve collega Laura Vlasblom zong en speechte. En eigenlijk de hele tijd regeerden de emoties. Er vloeiden zoveel positieve tranen dat ik echt voel dat dit de ontlading was van zoveel liefde en kameraadschap. Robert en ik zijn voortaan nooit meer alleen."