1159998
Entertainment

Turkije zegt af voor Songfestival

Anouk krijgt 38 concurrenten

Anouk gaat het op het Eurovisie Songfestival opnemen tegen 38 concurrenten.

Vandaag werd bekend dat in totaal 39 landen deelnemen aan het jaarlijkse liedjesevenement, dat volgend jaar in Zweden wordt georganiseerd.

Dit jaar deden nog 42 landen mee aan het evenement. Opvallend is de terugtrekking van Turkije, dat door collectief stemgedrag altijd goed scoort op het Songfestival. De Turken hebben plotseling bezwaar tegen regels, zoals die de afgelopen vier jaar worden gehanteerd.

"Turkije maakt bezwaar tegen de herinvoering van de vakjury in 2009", zegt Sietzse Bakker van de European Broadcasting Union. "Ook hebben ze bezwaren tegen de automatische toelating tot de finale van de vijf meest betalende landen Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Spanje, Frankrijk en Italië."

Andere landen die in 2013 niet meedoen zijn Polen, Portugal, Bosnië Herzegovina en Slowakije. Die landen hebben onvoldoende financiële middelen om deel te nemen. Armenië keert terug in het deelnemersveld.

Drie landen hebben al gekozen met welke artiest en welk lied ze naar de Zweedse stad Malmö afreizen. Verwacht wordt dat binnen nu en twee maanden Anouk haar ‘killersong’ bekendmaakt, waarmee ze Nederland gaat verdedigen op het Songfestival-

De deelnemende landen zijn: