Nieuws/Entertainment
1160080
Entertainment

Manuëla Kemp verwerkt verdriet

Manuëla Kemp is benieuwd welke break up-songs het meest worden gedraaid. Is het Adele met Someone like You of huilen we collectief het fijnst op Lost van Anouk?

Om dat vast te stellen gaat zij samen met Sky Radio, De Telegraaf en platenmaatschappij Universal Music een top 100 maken met daarin de populairste nummers om liefdesverdriet te kanaliseren. Uw hulp is van groot belang.

Op internet, via prive.nl, kunt u uw meest gedenkwaardige breuksong toevoegen met liefst het verhaal erachter. Manuëla houdt de stand bij en schrijft vanaf nu om de andere dag een blog over de tranentop 100. Op 14 februari, de dag van de liefde, verschijnt dan een dubbel-cd met de 40 in Nederland meest gewaardeerde break up-songs. „Het is juist goed op zo’n dag stil te staan bij de verloren liefdes.”

Muziek is onlosmakelijk verbonden met Manuëla Kemp. „Ik maak het, ik houd ervan en het helpt bij het verwerken van verdriet.” Zoals verliefde stelletjes een nummer hebben dat verbonden is met hun liefde, zo heeft iedere ex met liefdesverdriet een break up-song. Een liedje dat, keihard gedraaid, helpt de woede of schuldgevoelens te verwerken. En er zijn daarin zelfs twee categorieën: miss you- en hate you-songs. „Het ligt er maar net aan hoe je bent verlaten.”

Manuëla geeft zelf het goede voorbeeld. Zonder aarzelen gaat ze in vogelvlucht langs alle liefdes uit haar leven. „Ik heb één grote jeugdliefde gehad. Vanuit de middelbare school. Helemaal weg was ik van die jongen. Echt verschrikkelijk verliefd. Ik was ervan overtuigd dat ik met hem zou trouwen en dat onze liefde eeuwig was. Ik hield zelfs een speciaal dagboek bij met alles over hem en mij. Zo sentimenteel ben ik. Het was, denk ik, ongeveer 1977, ik was vijftien. Hij werd verliefd op een ander en maakte het uit. Ik dacht dat ik er nooit meer overheen zou komen, haha! Gelukkig weet ik nu beter. In die tijd draaide ik veel Franse muziek, omdat het zo lekker dramatisch klonk. Maar het nummer dat hierbij hoorde was wel I’m not in Love van 10cc. Ik heb me op die klanken een tijdje intens gewenteld in het liefdesverdriet.”

Lees HIER verder in dagblad De Telegraaf...of voeg HIER uw meest gedenkwaardige breuksong, met of zonder toelichting, toe.