Nieuws/Entertainment
1160739
Entertainment

Linda de Mol: 'Rijkdom soms gênant'

Linda de Mol heeft niets te klagen als het om geld gaat en soms vindt ze dat behoorlijk gênant. "Normaal gesproken koop ik om de vier jaar een andere auto, ik sla nu maar over."

De presentatrice heeft niet bepaald last van de financiële crisis. "Ik geneer me in deze tijd wel eens voor wat ik heb", onthult ze in het AD. "Dat het financieel goed met mij gaat, terwijl anderen het zwaar hebben."

Het houdt Linda de laatste tijd steeds meer bezig. Vooral verhalen van kinderen die onder de armoedegrens leven trekt ze zich erg aan. "Of het de crisis is of mijn leeftijd, ik heb mezelf de vraag gesteld wat ik nu werkelijk voor anderen doe. En ik denk: misschien moet ik iets maatschappelijks opzetten." Een plan ligt er al, maar de blondine vindt het te vroeg om erover te vertellen.

Dagelijks belanden er stapels brieven op het bureau van Linda met daarin hartverscheurende, maar ook bizarre verzoeken. "Ik krijg de gekste vragen. (...) Eén vrouw schreef: jij hebt alles, ik niets. Ik ben weduwe en wil graag een nieuwe keuken: wel glanzend zwart met die en die magnetron. Bizar."

Of Linda weleens op zo'n verzoek ingaat? "Op het gevaar af dat ik nog meer brieven krijg: ja, soms. Niet op zo'n keuken. Ik zeg niet hoe of wat, dan denken anderen: o, het werkt zo."