Nieuws/Entertainment
1161732867
Entertainment

Ondanks reputatie Yvon Jaspers toch goede score herhaling Onze Boerderij

Nota bene een herhaling van het programma Onze boerderij van Yvon Jaspers eindigde gisteren op de vierde plek in de top 25 van best bekeken programma’s.

Het programma over het boerenleven scoorde woensdag ruim negenhonderdduizend kijkers op NPO 1, blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Er keken alleen meer mensen naar de NOS journaals van zes en acht uur en naar het WK voetbal.

Toch was er op sociale media ook kritiek op en verbijstering over de herhaling.

De vierdelige serie Onze boerderij werd vorig jaar mei en juni voor het eerst uitgezonden. Toen was de show goed voor 1,5 tot 1,8 miljoen kijkers. De uitzendingen kregenlater nog een staartje vanwege de nevenfunctie van Yvon Jaspers bij veevoerbedrijf ForFarmers. Er werd een onderzoek naar haar ingesteld vanwege mogelijke belangenverstrengeling. Er werd geen overtreding geconstateerd maar KRO-NCRV was wel onvoldoende zorgvuldig geweest bij het beoordelen van de nevenfuncties van Jaspers, zo oordeelde het Commissariaat voor de Media. Dat deed Jaspers uiteindelijk besluiten om voorlopig te stoppen met ForFarmers.