Nieuws/Entertainment
1162937963
Entertainment

Organisatie Songfestival bekijkt impact van vaccinbesluit kabinet

De Nederlandse organisatie van het Eurovisiesongfestival heeft tijd nodig om goed te kunnen beoordelen wat de gevolgen zijn van het nieuwe kabinetsbesluit over grote evenementen tijdens de coronacrisis. Dat laat een woordvoerder van de NPO donderdag weten. Massa-evenementen mogen van het kabinet pas weer plaatsvinden als er een vaccin tegen het virus gevonden is.

„We begrijpen dat het publiek graag wil weten wat de coronamaatregelen gaan betekenen voor de organisatie van een evenement zoals het Songfestival in 2021”, laat de zegsvrouw weten. „Uiteraard staat de gezondheid van deelnemers, medewerkers en bezoekers altijd voorop.”

De nieuwe besluiten van het kabinet moeten nu besproken worden met alle partijen die bij de organisatie betrokken zijn, zoals de gemeente Rotterdam en de European Broadcasting Union (EBU). „Het is nu dus nog te vroeg om uitsluitsel te geven over de organisatie en de vorm van het ESF in 2021. We komen hier op een later moment deze maand op terug.”

Het Eurovisiesongfestival zou half mei in Rotterdam plaatsvinden, maar werd geschrapt vanwege de pandemie. De gemeente Rotterdam besloot recent graag de organisatie van de 2021-editie van het liedjesfestijn op zich te nemen.