Nieuws/Entertainment
1166223
Entertainment

'Stemmen op Johannes een gimmick'

Barbara Straathof (37) hoopt dat het vrijdag in de finale van The Voice of Holland wel echt om de stem gaat. De muze van coach Marco Borsato kreeg in de halve finale te weinig punten om door te gaan. "Dat Sandra en ik eruit liggen en Johannes door is naar de finale, geeft natuurlijk wel te denken. Stemmen op Johannes is een soort gimmick geworden."

Net toen de onzekere televisiemaakster ervan overtuigd raakte dat ze wel degelijk kon zingen, moest ze het programma verlaten. "Iedere show dacht ik dat ik eruit zou vliegen. Behalve in de halve finale. Juist toen voelde ik dat het publiek mij op handen droeg. Ik zat op een roze wolk en viel daar in een klap vanaf”, geeft de zangeres eerlijk toe.

"Ik ben ook nog steeds aan het bijkomen”, zegt Barbara. "Ik heb een fikse keelontsteking en stond met koorts op het podium. Van de dokter had ik al twee keer een prednisonkuur gehad. Meer dan dit, zat er vrijdag niet in. Maar ik had gehoopt dat het publiek mij zou vergeven.”

Wat het voor Barbara extra moeilijk maakt, is het feit dat de Friese Johannes wel een finaleplaats heeft weten te bemachtigen.

Lees meer in De Telegraaf van vandaag.