Nieuws/Entertainment
1168046
Entertainment

Froukje de Both in de bres voor Australische dj's

Radio 538-dj Froukje de Both heeft de twee Australische dj’s op Twitter een hart onder de riem gestoken. “wat een onzin om de schuld aan die dj’s te geven.”

Vorige week belden dj's Mel Greig en Michael Christian als koningin Elizabeth II en kroonprins Charles naar het ziekenhuis waar Kate Middleton werd behandeld voor ernstige zwangerschapsmisselijkheid. Enkele dagen later pleegde een van de verpleegsters die ze spraken, zelfmoord.

“Die zelfmoord van die dame is uiteraard afschuwelijk, maar wat een ONZIN om de schuld aan die dj's te geven! Hier is meer aan de hand..,” schrijft Froukje.

Volgens de blondine ligt de schuld dus niet bij de twee dj’s, en had dit ieder ander radiostation kunnen overkomen. De radio-dj en presentatrice raakte in een hevige discussie verwikkeld met haar volgers, waaronder producer Henkjan Smits.

“Over smaak valt te twisten, maar dit had niemand kunnen voorzien. Dit soort 'grappen' worden hier ook geregeld op #Radio538 of #3FM gemaakt,” meldt De Both verder.

UPDATE

Radio-dj en presentator Giel Beelen sprak zich maandagavond meerdere malen op tv uit over het onderwerp. Giel was onder meer te zien in DWDD, het NOS-journaal en het RTL Nieuws. Ook hij nam het op voor de radio-dj’s.

“Vorige week waren het nog nationale helden, en nu zijn ze bij wijze van spreken halve moordenaars. Ik vind dat onterecht,” zei Beelen in het NOS- Journaal.

Bij Matthijs van Nieuwkerk ging hij dieper op de zaak in. “Niet iedereen kan zo'n grap waarderen, dat is het risico van het vak. Maar als je de grap niet leuk vindt, dan hang je de telefoon op, en niet jezelf,” sprak Giel.

Maandag werd bekend dat het Australische radioprogramma waarin de dj's de verpleegkundigen van de Britse prinses Kate in de maling namen door eigenaar Southern Cross Radio uit de lucht gehaald.