Nieuws/Entertainment
11715489
Entertainment

Lowlands bevestigt komst A$AP Rocky

A$AP Rocky komt gewoon naar Lowlands. Dat bevestigt de organisatie. De rapper, die in Zweden wordt verdacht van mishandeling, staat zondagavond in het schema ingepland.

„Hij is nooit afgekondigd of van het programma verdwenen”, laat Lowlands in een toelichting weten. „Maar wij zagen ook wat er speelde, dat hij misschien niet zou komen. We hebben altijd te horen gekregen dat hij zou optreden als hij in de gelegenheid zou zijn. Dinsdag hebben we van het management bevestiging gekregen dat hij komt.”

Tegen de Amerikaanse rapper loopt in Zweden nog altijd een rechtszaak wegens mishandeling. A$AP Rocky mag de uitspraak van de rechter, die voor woensdag staat gepland, in vrijheid afwachten. Tegen de 30-jarige rapper is zes maanden cel geëist. Hij zat al ruim een maand vast in Zweden. Wat er gebeurt als de rapper woensdag schuldig wordt bevonden, is onbekend. A$AP Rocky zelf blijft volhouden dat hij onschuldig is.

Lowlands is in ieder geval blij met de bevestiging. „Het was een lange, spannende geschiedenis. Wij zagen het festival natuurlijk ook steeds dichterbij komen. Het is fijn dat hij erbij is, online reageren onze bezoekers dan ook uitgelaten.”