Nieuws/Entertainment
1172074
Entertainment

Reinout Oerlemans van alle markten thuis

Reinout Oerlemans stond zondag met een prettig gevoel op. Uitstekende cijfers voor al zijn programma’s. Hij grinnikt: "Ik heb wel een blaar op mijn teen van die dansschoenen".

"Dat zorgde ervoor dat ik voor het eerst in lange tijd met sokken aan in plaats van blote voeten op pad ging en dus zo bij Eva Jinek aan de tv tafel zat. Kwam door de moonwalk die ik in het programma liet zien. Ik had er uren voor getraind en maakte bewegingen waarvan ik niet wist dat ik ze in me had. Ik heb wel ooit dansles gehad, putte nog wat ervaring uit een ver verleden. Ach, ik had er zoveel lol in, dat ik waarschijnlijk ook volgende week nog wat laat zien", aldus Reinout.

Strictly Come Dancing eindigde wat de liveshow betreft als derde van de op hetzelfde uur geprogrammeerde shows Sterren Springen en Beat the Best en als tweede met de show van de resultaten.

Reinout had eerder gezegd te hopen dat Strictly zou winnen. "Ik ben heel tevreden. Het is een zeer fraai, groots georkestreerd programma, dat teruggaat naar de basis bij de BBC. Het is de oervorm, met de nadruk op het esthetische en minder het hilarische van de dans. Met zeer mooie namen als Arjan Ederveen, Stacey, Silvana, Mark van Eeuwen. Het zal zeker nog groeien. Ik lag qua kijkcijfers natuurlijk in een spagaat. Ik vond het ook meer dan geweldig dat SBS met zijn 1,4 miljoen een eerste kijkcijfertriomf in lange tijd op RTL beleefde met Sterren Springen."

Lees het gehele interview in De Telegraaf.