Nieuws/Entertainment
1172277
Entertainment

Liefde geeft Ernst Daniel Smid kracht

Met ongelooflijke wilskracht speelde Ernst Daniel Smid gisteravond in het Amsterdams DelaMar de première van Aspects of Love, het prachtige, onbekende stuk van Andrew Lloyd Webber over alle vormen van liefde en doodgaan. De net drie weken weduwnaar van de liefde van zijn leven Roos had aan haar beloofd dat hij zou spelen.

En dat deed hij fenomenaal. „Het is de eerste keer dat Roos een première mist. En er komen nog zoveel eerste keren aan…” zei hij toen het doek was gevallen. Pas toen liet hij zijn tranen de vrije loop.

Zijn drie kinderen, Lieneke, Geert en de enige dochter die hij en Roos samen hadden Coosje (22) waren naar het DelaMar gekomen. „Het betekent ongelooflijk veel voor me dat zij hier zijn. We zijn het afgelopen half jaar nog closer geworden dan we al waren. Coosje en haar vriend Diederik hebben bij ons in huis gewoond. Geert, producent bij Eyeworks, heeft de laatste maand van haar leven vrij mogen nemen van zijn werk en Lieneke kwam elke avond uit de Achterhoek. Hun liefde helpt me er doorheen.”

Lees meer in De Telegraaf.