Nieuws/Entertainment
1172450
Entertainment

Frans Mulder trots op Marjolijn Touw

Frans Mulder stond gisteren stralend naast Marjolijn Touw (49) op het podium tijdens de premièrevoorstelling van Purper Helden. „Alsof ik naast de koning sta”, zegt de acteur in de kleedkamer. „Ik vind het werkelijk een eer om samen met deze ijzersterke vrouw te werken. Ik ben trots op haar talent en vind dat zij een voorbeeld is voor veel vrouwen.”

Frans doelt hiermee op de beslissing van Marjolijn om apart van haar gezin te gaan wonen. „Het is niet niks om zo een grote stap te nemen. Hoewel veel mensen denken dat Arjan en Marjolijn hun huwelijk opgeven, geven ze elkaar juist de ruimte om sterker te worden.”

„Een vrouw heeft zoveel verplichtingen”, gaat hij verder. „Thuis, op haar werk, tegenover haar gezin. Wanneer ze rond de veertig jaar zijn, krijgen ze het ineens benauwd en willen ze zichzelf weer ontplooien. Vrouwen zijn vaak een soort sloof in het huwelijk en Marjolijn heeft op de rem getrapt. Dat zouden echt meer vrouwen moeten doen.”

PremièreMarjolijn vertelt dat het haar prima bevalt, alleen in het appartement. „De ochtend van de première heb ik eerst rustig de krant gelezen en daarna ingezongen onder de douche. Ik ben werkelijk dol op mijn man Arjan en onze dochter van 15, Mila, maar even niet wanneer ik een première heb. Dan ben ik gefocust en heb ik rust om mij heen nodig.”

Ze vervolgt: „Ik kreeg in de ochtend nog een sms van mijn man waarin hij zegt dat hij heel veel van mij houdt en dat hij zo ontzettend trots op mij is. Dat gevoel is wederzijds. Ik vind het heel knap dat hij mij los durft te laten. Ineens runt hij zijn eigen huishouden, en ik moet zeggen dat hij dat nog beter doet dan ik. Iedere avond kookt hij uitgebreid terwijl ik dan even een soepje haal of zo.”

„Onze dochter Mila is de ene keer bij mij en de andere keer bij haar vader. Gelukkig is ze op een leeftijd dat ze de nieuwe situatie goed kan handelen. En we zijn ook nog regelmatig samen. Dan slaapt Arjan bij mij of ik bij hem en Mila. Eigenlijk wonen we niet apart, maar hebben we gewoon een tweede huis.”

„Wat Marjolein doet is heel modern”, vindt Frans. „Daar verwerken we ook iets van in de show. En eigenlijk vind ik dat ze daar nog veel meer over zou moeten vertellen. Misschien in een vervolg. Maar eerst maar even deze Purper Helden show”, zegt Frans.